tiistai 3. toukokuuta 2011

Päivä XXX ja tupakat vain kasvavat!

Ohhoh! Onpa ollut taukoa kirjoittamisesta! Kevät on lähtenyt kunnolla käyntiin ja muuttuu silmien edessä pikkuhiljaa kesäksi. Puissa lehdet tekevät tuloaan ja nurmikko on vihertänyt ja viikon. Ainakin täällä etelässä!

Runsas aurinko on aiheuttanut päätä huimaavaa kasvua kukkasissani. Jopa niin hurjaa, että esikasvukauden aikaisen kerran päivässä kastelun sijaan olen joutunut aloittamaan erittäin runsaankin kastelun. Vaikeusastetta tähän hommaan lisää se, että jos lehdet ovat jääneet parvekkeelle liiaksi aikaa ilman vettä (Siis sellaista, joka on peittänyt sen lehdet pienelle aamukaste tyylisellä sovellutuksella) ne kuivuvat lyttyyn ja näyttävät erittäin surullisilta. Olenkin kunnostautunut kastelussa näiden viikkojen aikana. Lisäksi tämä vesisuihku on luultavasti paksuntanut vartta niin, että ennen maassa nyhjöttäneet tupakat ovatkin tikkusuorana hengailemassa.

Minun piti kirjoittaa suomalaisesta piiputteluuperinteestä, mutta luettuani "Suuren piippukirjan" ymmärsin, että siihen on turha lisätä mitään Suomalaisista tupakoitsijoista. Teos on erittäin hyvä nimittäin ja suosittelen jokaista ihmistä, jota aihe edes hieman kiinnostaa lukaisemaan sen. Pikanttina yksityiskohtana haluan kuitenkin kertoa, mikä tuo paimenpiippu oikein on. Ideana se on erittäin hauska ja ajaa asiansa varmasti mielenkiintoisesti; Ensin etsitään puunkanto, joka ei ole kovinkaan mädäntynyt tai muuten huonossa kunnossa. Tämän jälkeen kantoon tehtiin puukko/taltta/vasara kombinaatiolla reikä keskelle, johon tupakka tultiin laittamaan. Reiän kokoa ei ole mainittu, mutta otaksuisin sen olevan vetoisuusluokaltaan muutaman desin. Kun kanto on tehty puoliontoksi otettiin pajun tai muun hauskan kasvikunnanstemin oksia ja ne porattiin ontoiksi. Tämän jälkeen oksat vietiin puun lävitse pesään ja tadaa näin saatiin ihan mahtavan kokoinen piippu, josta pystyi kerralla polttamaan monta esiteini-ikäistä vanhemmiltaan piilossa. Olen nähnyt, että vesipiipuissa (hookaheissa) on tällaisia multipolttosysteemejä, mutta piipussa en! Nyt jokainen ekomies voi tesmailla tätä kotonaan ja ottaa vaikka lapset mukaan. Koko perheen polttelutalkoot!

Ohessa vielä kuvia:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti