perjantai 18. maaliskuuta 2011

Päivä 3

Otin tupakantaimet mukaani Poriin ja yön aikana palturia on taas kasvanut lisää. On ensiarvoisen tärkeää istuttaessa laittaa siemenet mullan päälle tai millin alle multaan, jotta kaverit aloittaisivat kasvamisensa. En ole silti vielä ratkaissut funktiota millä saisin Virginiat kasvamaan. No, palturitupakka on se alkuperäinen ja hurjin nikotiinipesäke. Virginialaiset ja muut ovat ns. neititupankia.

Palturitupakka: Palturitupakka eli kessu on lajike, joka sisältää 3-9 kertaa nikotiinia enemmän, kuin yleisemmin käytetty virginian tupakka. Lajike oli ensimmäinen eurooppaan tuotu lajike ja tätä intiaanit polttelivat ja käyttivät rituaaleissaan. "Pois pula ja puutteet" teoksessa sanotaan, että tämä lajike häviää amerikantupangille maussa, mutta on hyvää suhteutettuna viljelyoloihin. Tätä samaa määrittelyä käytetään teoksessa "Savun lumo", jossa kerrotaan kuinka pula-ajalla Suomessa kyseiseen lajikkeeseen sekoitettiin mausteita tai muita kasveja, kuten nokkosia, omenapuunlehtiä tai sammalta maun parantamiseksi. Oli joku vanhaukko virtsannutkin fermetoitujen lehtien päälle saadakseen paremman maun aikaan ja samainen ukko oli kuulemma jauhanut polkupyörän sisäkumia piippuun poistaakseen pahaa hajua, mutta ei tämäkään metodi oletettavasti parantanut tuoksua.

Tupakan poltossa täytyy olla jotain muuta, kuin pelkästään nikotiiniriippuvuuden aiheuttama pakko. Minä en polta tupakkaa, mutta keräilen hulluna kaikkea tupakointiin liittyvää ja revin tietoa monista eri lähteistä aiheesta. Ihmiset polttavat nokkosia ja sammalta saadakseen savua suustaan simuloidakseen oikean tupakan palamista. Tapa on joillekin ennemmin terapeuttinen.

Lisään kuvia projektistani huomenna jos saan kameran käteeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti