keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Alku

Nimeni on Olli ja olen tupakkatarhuri. Kirjoitan tätä blogia vain ja ainoastaan tupakin kasvatuksellisessa mielessä, jotta voisin kertoa teille ohjeita, sekä ottaa niitä vastaan. Mitä ihmettä ajattelet. Miksi juuri tupakan kasvatus? Eikö sitä saisi helpommin lähikioskilta?

Tämä projekti sai alkunsa, kun vuosi sitten päätin kasvattaa tupakkaa. En edes polttanut sitä, mutta pitkäaikainen sikarien harrastukseni on vienyt minut pisteeseen, jossa tunnen suurta mielenkiintoa ja rakkautta kyseistä yrttiä kohtaan. Sikarit ja tupakkatuotteet ovat siis intohimoni. Toinen intohimoni on historia ja kasvattamalla sadon tupakkaa voin tuntea jonkinlaisen kosketuksen vuosikymmenien taakse pulasuomeen, sekä 1800-luvun Suomeen, kun perinteistä Virginialaista ei lähikaupasta löytynytkään. Kaikki oli tehtävä itse. Tämä maailma arvostaa nopeata toimintaa ja tehokkuutta. Tupakan kasvattaminen on täysin sitä vastaan. Tätä hitaampaa ja näpräilevämpää harrastusta saa hakea.

Näyttää siltä, että tänävuonna pääsen pidemmälle kasvatuksessani. Viimevuonna homma tyssäsi siementen kuivumiseen ja ne eivät heränneet henkiin pätkän vertaa lukuisista kasteluyrityksistäni huolimatta. Varauduin tänävuonna jo helmikuussa tulevaan koitokseeni ostettuani minikasvihuoneen, jossa oli kasvatusalustoja ja kaivamalla siemenet hyvään aikaan pois kaapin periltä pölyttymästä. Selasin myös toistamiseen internetissä tupakankasvatusoppaaseen, joka löytyy tästä: http://www.henriettesherbal.com/eclectic/pula-puutteet/luku-10.html . Koskettavaa luettavaa. Palaan tuohon blogissani myöhemmin. Tällä hetkellä kasvatan lajikkeina NICOTIANA rusticaa (Palturi) ja NICOTIANA tabacumia (Virginia). Näistä palturi on  kansallisempaa tupakkaamme ja sitä on kasvatettu Suomen oloissa jo pitkään. Virginia taas on enemmän jenkkiläinen nimensäkin perusteella ja sen kasvatus on hankalampaa. Ei olekaan siis ihme, että Palturi on vasta viikon jälkeen näyttämään elon merkkejä!

Lopuksi vielä muutama kuva tämänhetkisistä kasvateistani:




Kasvatusalusta:  Prisma

2 kommenttia:

  1. haha ebin (")> tulen tupakkamaistiaisille sitten t. pingu

    VastaaPoista
  2. kvaak kvaak riehutaa nikotiinipäissä ja keulitaa derbil ;o

    VastaaPoista